Erhvervslån uden sikkerhed

Erhvervslån er et lån, du som virksomhedsejer kan optage til erhvervsformål. Du kan altså ikke ansøge om et erhvervslån som privatperson. 

 

Der findes mange muligheder for at finde finansiering til virksomhed, f.eks banklån, online låneudbydere, private investorer (f.eks familielån eller crowdfunding), fonde og støtteordninger. Den nemmeste løsning er, at gå ned i din bank og bede om et virksomhedslån, eller finde en långiver online.  

 

Går du til din egen bank er processen ofte længere og der stilles mange krav

Med en online långiver er ansøgningen generelt meget hurtigere og nemmere, og du får pengene udbetalt inden for få dage.

Sådan ansøger du om erhvervslån

Ansøger du om et banklån, vil din egen bank fortælle dig hvilken dokumentation de har brug for. 

Hos en online långiver, som for eksempel Yorker, indtaster du dine oplysninger online. I Yorkers tilfælde spørger vi om: 

 

  • Lånebeløb og formål

  • Løbetid på lån

  • CVR og virksomhedens navn

  • Kontaktperson

  • Telefonnummer

  • Email


Når du har indtastet dine oplysninger og sendt dem afsted, kontakter långiver dig med et tilbud. Det er ikke bindende at ansøge om et erhvervslån. Det betyder, at du altid kan takke nej til lånet, selv efter du har ansøgt. Det er først når du modtager og accepterer det endelige lånetilbud og underskriver en lånekontrakt (ligesom du ville underskrive en lejekontrakt på lokaler), at du binder dig til lånet.

Ofte stillede spørgsmål om erhvervslån

Hvad er forskellen på erhvervslån og virksomhedslån?

Erhvervslån og virksomhedslån er en lånetype, der tilbydes til virksomheder. Du vil også kunne opleve, at lånetypen kaldes for erhvervsfinansiering eller firmalån, men praktisk er der ingen forskel. ​

Hvem kan tage et erhvervslån?

Hvis du vil tage et virksomhedslån i Danmark, kræver det at din virksomhed har dansk CVR og er kreditværdig. Derudover tilbyder Yorker kun lån til virksomheder i selskabsform, ApS og A/S. Er de tre ting på plads? Kontakt os og hør om mulighederne for din virksomhed. 

Hvor meget kan jeg låne til virksomhed?

​Du kan låne fra 25.000 - 250.000 DKK.

Har du et andet lånebeløb i tankerne? Kontakt os og hør om dine muligheder. 

Hvad koster et erhvervslån?

​Omkostningerne på et lån afhænger af lånets størrelse og løbetid. Vil du f.eks. låne 25.000 kroner over to år afdrager du i gennemsnit 1.050 kroner om måneden. Inklusive renter skal du derfor regne med betalinger på ca. 1.100 - 1.200 kroner om måneden. 

Hvad er renten på et erhvervslån?

​Et erhvervslån fra Yorker har en rente på 4 - 9 % og afhænger af lånets størrelse og din virksomheds kreditværdighed. Vi er stolte af at kunne tilbyde nogle af Danmarks laveste renter på et online lån. 

Hvor hurtigt får jeg pengene?

​Du får svar på din låneansøgning inden for 3 hverdage. Når din ansøgning er godkendt og lånekontrakten underskrevet vil pengene stå på din konto senest 2 dage senere. 

Hvad må jeg bruge erhvervslån til?

Vi spørger ind til formålet med lånet, men så længe det giver mening for jeres virksomhed er det i princippet op til jer. Oftests bruger vores kunder et erhvervslån til at ansætte nye medarbejdere, leje lokaler, finansiere debitorer, købe inventar eller udvidelse af lagerbeholdning.

Kan jeg få et erhvervslån som nyopstartet virksomhed?

​Yorker tilbyder desværre ikke lån til nystartede virksomheder. Vi tilbyder nogle af markedets laveste renter og kræver derfor også en høj kreditværdighed for de kunder vi godkender til at få et erhvervslån. Nystartede virksomheder har ikke tilstrækkelig historik til at der kan etableres et tilfredsstillende datagrundlag til vores kreditmodel og kan derfor ikke blive kreditgodkendt på nuværende tidspunkt. 

Erhvervslån til opstart af virksomhed

Hvis du vil tage et lån til opstart af virksomhed, er det sværere end at tage et erhvervslån gennem en virksomhed, der allerede er etableret. Det er fordi långivere vil være sikre på, du kan betale lånet tilbage igen.

Hvis du aldrig har haft en succesfuld virksomhed før, hvordan kan långiver så vide, at du er kreditværdig?

Det er ikke umuligt, men det kræver at du virkelig har gjort dit hjemmearbejde. Det er nemlig svært at have en høj kreditværdighed, når virksomheden ikke har eksisteret særligt lang tid. Du kan selvfølgelig stadigvæk ansøge, for at se hvor du står. Det kan jo ske, at du bliver godkendt.

Det skal du have i orden for at få et erhvervslån til opstart:

  • En solid forretningsplan

  • En solid forretningsmodel

  • Vær beredt på at hæfte personligt for lånet

  • Vær beredt på afslag

Erhvervslån uden sikkerhed

Du behøver ikke stille garanti eller andre former for sikkerhed for dit virksomhedslån. Det betyder at der ikke er nogen grænser for, hvad du vil bruge lånet til, så længe det gavner din virksomhed. 

 

Når du tager et virksomhedslån uden sikkerhed, er det nødvendigt at du hæfter personligt for lånet. Det betyder, at du bliver selvskyldnerkautionist. 

 

En person, der kautionerer, hedder en kautionist, den, der låner pengene, er debitor, og den, der låner pengene ud kaldes kreditor. Kautionisten garanterer at betale kreditor, hvis debitor ikke betaler. 

 

Selvskyldnerkaution betyder derfor, at man hæfter for lånet fra den dag, låntager har misligholdt aftalen, dvs. ikke har betalt til tiden.  

 

Hvis du har har optaget et lån i din virksomhed, hvor du hæfter for lånet som selvskyldnerkautionist, vil du uanset virksomhedsformen (selskab eller personlig ejet), være ansvarlig for lånet, hvis virksomheden ikke betaler for lånet.