Om Yorker

Teamet bag Yorker

Mit navn er Peter Krabbe og jeg har startet Yorker. Jeg er uddannet Cand. Merc. Finansiering og har en baggrund fra den finansielle sektor. Du kan læse meget mere om mig her. Til daglig står jeg for den daglige drift og ledelse, og har også ansvaret for kreditvurdering. Som iværksætter ved jeg selv, hvor svært det kan være at få en virksomhed til at løbe rundt. Desuden har jeg erfaring som frivillig gældsrådgiver ved Forbrugerrådet Tænk, hvor jeg har mødt de udfordringer, man i dagligdagen kan stå overfor, når man skal låne penge. Derfor motiverer det mig at arbejde for at forbedre finansieringsmulighederne for mindre virksomheder - vækstlaget i dansk erhvervsliv.

 

Udover mig selv består den daglige drift af et mindre team, som varetager opgaver inden for marketing, web, IT og andre driftsopgaver.

 

I Yorkers advisory board finder du kompetencer indenfor strategi, ledelse, Software as a Service (SaaS), bankdrift og udlån til små- og mellemstore virksomheder.

 

Yorkers lån er finansieret af en række danske privatpersoner, som vil investere i små og mellemstore virksomheder. De vil gerne have, at deres penge kommer i arbejde og gør en forskel (i stedet for bare at stå i banken). 

Vi er altid på udkig efter dygtige medarbejdere, investorer eller andre ressourcer, som kunne være interesseret i at hjælpe små og mellemstore virksomheder med bedre adgang til finansiering. Lyder det som et projekt, du gerne vil være en del af? Så er du velkommen til at kontakte os via hjemmesiden.

Inspirationen der førte til Yorker

 

Hvorfor skal det være så besværligt at få lån i banken?

 

I forskellige sammenhænge har jeg hørt det eller lignende spørgsmål i mit netværk. Særligt historien fra en sund virksomhed, som trods gode resultater, måtte vente lang tid på at få bevilget en forhøjelse af kassekreditten gjorde indtryk på mig. Derfor gik jeg i gang med at undersøge om det virkelig står så slemt til.

 

Når jeg spurgte bankerne sagde de, at alle gode projekter og virksomheder kan finansieres i dag. Problemet er bare, at banken ikke fortæller dig, at det tager mange timer for en kreditmedarbejder at kreditvurdere en virksomhed. Det betyder at bankerne helst ikke vil låne under 500.000 ud til nye kunder. Samtidig kan det tage rigtig lang tid og kræve meget dokumentation at nå igennem bankernes beslutningsprocesser.

 

Erhvervslån kan man derfor, i princippet, glemme alt om, hvis ikke virksomheden har et særdeles godt grundlag - eller man har en barndomsven, der tilfældigvis ejer en bank. Ellers skal man pænt stille op med omfattende dokumentation, forretningsplaner, budgetter og perioderegnskaber. Kan man ikke det, er mange nødt til at gå til familie og venner, for at skaffe den nødvendige kapital. 

 

Alternativt kan du som virksomhed vælge en af de andre online låneudbydere. Her går det hurtigt. Man kan få udbetalt lånet i løbet af ganske få dage. Til gengæld er det dyrt. Omkostningerne løber ofte op i 20, 30 og ofte endda 40% eller mere.

 

Med Yorker hjælper vi derfor små og mellemstore virksomheder med at vokse, og samtidig giver vi de små virksomheder den service og opmærksomhed de fortjener. Det bør helt enkelt ikke være sværere at få et erhvervslån, end at vælge forsikringsselskab. Hvis man står med en god vækstcase, skal man have et hurtigt svar på sin låneansøgning. Min mission med Yorker er, at hjælpe en masse små og mellemstore virksomheder, og tilbyde et attraktivt alternativ til de andre låneudbydere og banker.

 

Hvorfor hedder vi Yorker?

Byen York ligger i det nordlige England og en indbygger kaldes en yorker. Da vikingerne erobrede byen i 866 fik den navnet Jorvik og deraf senere York. Byen har i dag et velfungerende erhvervsliv præget af især små og mellemstore servicevirksomheder, netop den kundegruppe vi fokuserer på.

 

Storbritannien er også hjemsted for de første “challenger banks”, som i mange år har erobret markedsandele fra de traditionelle banker. Vi er derfor stærkt inspireret af de mange succesfulde iværksættere fra Storbritannien, som har haft succes med at udfordre bankerne og vi er opsatte på at erobre de små og mellemstore servicevirksomheder og liberale erhverv fra bankerne. Vi er lige så kampklare som vikingerne - men holder os dog til fredelige midler.

 

I York finder man god service, vikinger, et succesfuldt erhvervsliv og byen er absolut et besøg værd. Derfor er vi Yorker(e). 

 

At en “yorker” også er et kast fra cricket, som kræver øvelse, snilde og evner at udføre, er heller ikke helt ved siden af det vi stræber efter.

         Peter Krabbe, stifter
         Yorker