Fokuser på likviditetenOver 80% af alle virksomheder, som drejer nøglen om gør det pga. manglende likviditet. Specielt mindre virksomheder kan blive presset af korte betalingsfrister fra leverandører, mens kunderne omvendt kræver længere kredit. Det kan derfor være behov for at finansiere væksten fra eksterne kilder.


Men man kan også gøre meget selv. Det er en god idé at supplere sine almindelige budgetter med et likviditetsbudget, så man kan undersøge finansieringsmulighederne i god tid inden kassen er tom.


Det er også muligt at gøre forskellige tiltag for at forbedre likviditeten. Man kan f.eks. give rabat til kunder, som betaler ved levering, slanke balancen ved at lease drifts- og produktionsmidlerne eller outsource kapitaltunge processer til underleverandører.


I mange tilfælde kan det dog vise sig, at det bedst kan betale sig at finansiere sin vækst ved ekstern kapital. Mange virksomheder med en sund drift har muligheder for at få lån på gode vilkår også selvom de ikke kan stille sikkerheder. Ofte er det ikke virksomhedens egen bank, som tilbyder de bedste vilkår.
38 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle