IT sikkerhed i din SMV

Hvordan beskytter du din virksomhed digitalt? Danske virksomheder er i højere grad digitaliseret, og det betyder også, at digital sikkerhed fylder mere og mere på dagsordenen. 


Danmark er et af Europas mest digitaliserede lande, og selv mindre virksomheder drager i højere grad på digitale teknologier. Teknologi og data kan være en kilde til konkurrencefordele og vækst, men det forudsætter også, at din virksomhed tænker digital sikkerhed ind i brugen af ny teknologi. Er din virksomhed afhængig af teknologiske løsninger og data? Så kan det medføre store økonomiske udfordringer og tab af tillid, hvis uønskede aktører får adgang til dine systemer. 


Implementer grundlæggende tekniske sikkerhedstiltag

Det første du som virksomhed skal have på plads er den tekniske sikkerhed. Det kan godt kræve noget teknisk snilde, og har du ikke en it-ansat, der kan varetager opgaven, så kan det være en god idé at hyre en ny ansat, konsulent eller spørge sig til råds hos et af de mange it-sikkerhedsfirmaer. 


Checklisten til at styrke din it-sikkerhed: 

 • Få overblik over vigtige data og systemer

 • Opdater programmer og styresystemer

 • Invester i en it-sikkerhedspakke med backup

 • Få gode digitale vaner

 • Stil krav til sikkerheden hos it-leverandøren


Læg en plan for det tekniske og organisatoriske sikkerhedsniveau

Når dine ansatte ved, hvad de må gøre, og hvad de ikke må gøre, bliver it-sikkerhed meget nemmere for din virksomhed. De allerfleste brud på IT-sikkerhed i virksomheder sker, når en medarbejder klikker på et link i en mail, de ikke skulle have klikket på. 


Checklisten til at it-uddanne dine medarbejdere: 

 • Kursus i virksomhedens it-regler 

 • Regler for opbevaring af data og passwords

 • Forståelse for ransomware og phishing

 • Mobilsikkerhed på arbejdstelefoner og mobilløsninger


Hvorfor er IT-sikkerhed så vigtigt?

De fleste virksomheder beholder en eller anden form for kundedata og dine kunder stoler på, at du opbevarer deres oplysninger sikkert.

 

Udover den indflydelse et tab af kundedata kan have på dit brand og dine kunders tillid til dig som virksomhed, kan der også være store økonomiske konsekvenser. Den nye GDPR (General Data Protection Regulation), også kendt som persondataforordningen, trådte i kraft d. 25. Maj 2018, og du kan som virksomhed risikere bøder på op til 20 millioner euro eller 4 % af din virksomheds globale omsætning, hvis du ikke har styr på din IT-sikkerhed. 


Hvorfor er virksomheder ikke IT-sikre?

Når nu er der så mange gode grunde til at it-sikre sin virksomhed, hvorfor har mange mindre virksomheder så ikke gjort det? 


SMV’er melder ofte de nedenstående grunde til manglende it-sikkerhed: 

 • Mangel på specifikke IT-løsninger på markedet

 • Manglende IT-kendskab og kompetencer til at håndtere IT-sikkerhedsløsninger

 • Usikkerhed om virksomhedens gevinst ved investering i IT-sikkerhed

 • Manglende økonomiske ressourcer til investering i IT-sikkerhed 


Kun 6 % af danske SMV’er indikerer, at de har oplevet udfordringer ved it-sikkerhedsløsninger, i modsætning til større virksomheder, der i langt højere grad melder om udfordringer. Det kan være fordi virksomheder er nødt til at have beskæftiget sig med sikkerhed for at støde på udfordringer med it-sikkerhed. Men tager du som virksomhed først it-sikkerhed seriøst, når du står med et sikkerhedsbrud, så er det allerede for sent. 


Investér i IT-sikkerhed

Det kan koste lidt for din virksomhed at sørge for, at din IT-sikkerhed er på plads. Men det er en rigtigt god investering, for det kan som nævnt koste dig dyrt, både økonomisk og kundemæssigt. Det er en god idé regelmæssigt at gennemgå IT-sikkerheden i din virksomhed, få lavet en risikoanalyse og have en slagplan klar, hvis uheldet skulle være ude. 


Har du brug for finansiering til din virksomhed, som du kan investere i IT-sikkerhed? Du er velkommen til at kontakte os for at høre om mulighederne for et erhvervslån. 

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle